Magyar (HU)English (United Kingdom)
gyerekek
Mellém ülsz? Cigány padtárs program

Önkéntes szülői csoportok az együttnevelésértA "Mellém ülsz" program keretében három helyen alakult önkéntes szülői csoport az együtt nevelésért: Piliscsabán, Budapesten (IX. kerület) és Nyíregyházán.


A Piliscsabai Közös Nevező Szülői Munkacsoport FB-oldalát megtekinthetik itt: https://www.facebook.com/groups/999240506772637/.


A budapesti szülői csoportról 2014. december 22-én jelent meg cikk a Népszabadságban: Itt elolvasható.


 


 

Felhívás:

Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2014. október 31.


A CFCF 2014 augusztusában új programot indított el, amelynek célja, hogy 4 magyarországi településen roma és nem roma szülői összefogást teremtsen az integrált oktatás érdekében. A program célja, hogy a szülők közös fellépéssel segítsék elő, hogy gyermekeik együtt tanulhassanak, olyan keretek között, amely lehetővé teszi, hogy minden gyermek maximálisan kibontakoztassa képességeit és személyiségének minden oldalát.


Jelenleg olyan szülőket keresünk, akik szívesen részt vennének a programban. Olvassa el alább felhívásunkat:


Oktassák együtt gyerekeinket!


Pályázati felhívás az „Önként a kirekesztés ellen" programban való részvételre


A roma és nem roma gyermekeket elkülönítő, szegregált oktatási rendszer súlyosan sérti gyermekeink esélyegyenlőségi jogát. A hátrányos megkülönböztetéssel, a megalázó elkülönítéssel szemben fel lehet és fel is kell lépnünk. Fogjunk össze és tegyünk közösen a nyitott oktatási rendszer, az egyenlő érvényesülési lehetőségek érdekében! Csatlakozzon Ön is programunkhoz, amelyről az alábbiakban adunk tájékoztatást.


***


Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) olyan szülők jelentkezését várja,

 

  • akik fontosnak tartják, hogy a roma és nem roma gyermekeket együtt oktassák;
  • akik szerint a szegregált oktatás, a kirekesztettség újratermeli a nyomort;
  • és akik szem előtt tartják, hogy gyerekeik nyitott szívvel építsenek kapcsolatokat roma és nem roma társaikkal.


Mit tehetünk ennek érdekében, együtt, közösen?


A CFCF „Önként a kirekesztés ellen" nevezetű program keretében roma és nem roma szülőkből álló közösségek kialakítását, együttműködésének elősegítését vállalta a közös cél, az integrált oktatás érdekében. A kiválasztott településeken a CFCF segít abban, hogy az önként jelentkező szülők igazi közösséggé váljanak, akik együtt tesznek azért, hogy gyermekeiket sikeresen együtt oktassák és az osztály minden tagja maximálisan ki tudja bontakoztatni képességeit és személyiségét. A szülői közösségek társadalmi és jogi akciókkal is hozzájárulhatnak gyermekeik sikeres integrált oktatásához.


Ki jelentkezhet?


Olyan (roma és nem roma) szülők jelentkezését várjuk, akik:

 

1. lakóhelyén legalább három általános iskola működik; és ezek közül legalább egybe többnyire roma gyerekek járnak, vagy valamely iskolában külön osztályokat tartanak fenn a roma gyerekek számára (a roma gyerekeket szegregálják);


2. érintettek (és érdekeltek) egy ilyen együttműködő közösség kialakításában, mert gyermekük valamelyik általános iskola tanulója, vagy a közeljövőben az lesz, és egyetértenek az együttoktatás gyakorlatával.


Amit a program nyújt:


  • közösségfejlesztés;
  • rendszeres civil fórumok szervezése a roma és nem roma szülők és meghívott előadók részvételével;
  • szakmai támogatás a társadalmi és jogi akciókhoz;
  • ingyenes jogi tanácsadás a felmerült iskolai ügyekben;
  • a közösség helyi akcióinak, eredményeinek kommunikációja.


A pályázat elbírálásánál előnyben részesítjük a három vagy több főből álló csoportok jelentkezését, ezért érdemes már csoportokat alakítva jelentkezni.


Jelentkezés


A pályázati adatlap itt letölthető. A kitöltött adatlapokat elektronikus úton várjuk a cfcf@cfcf.hu címre 2014. szeptember 30. napjáig.


Az „Önként a kirekesztés ellen" pályázatról bővebb információt a 06 1 323 0882-es telefonszámon Szilvási Istvántól vagy Kis Tibortól kaphatnak.


Várjuk jelentkezését! Tegyünk közösen gyermekeink jövőjéért!


A program az NCTA támogatásával valósul meg.

 

Támogassa adója 1%-ával

Támogassa adója 1%-ával alapítványunkat!

Adószámunk:
18250107-1-43


Tovább

 

Panaszkönyv

Diszkrimináció érte Önt vagy gyermekét a közoktatásban? Írja meg, panaszát kivizsgáljuk! Mindenképpen adjon meg elérhetőséget!
btn_panasz
 

Adomany/Donate

IBAN Account Numbers:


HU 61 10300002-20186337-40120016 (USD)


HU 37 10300002-20186337-00003285 (HUF)